Projekty wsparcia

Angielski online dla chorych z mukowiscydozę

Zrealizowany dzięki uzyskanemu grantowi z Banku BZ WBK oraz wsparciu Learning English Poland S. A. (Empik School) innowacyjny program nauki języka angielskiego w wirtualnej klasie.

Pierwsza pomoc przedmedyczna

Projekt zrealizowany ze środków publicznych Gminy Kraków z puli Urzędu Marszałkowskiego, dzięki wygranemu projektowi. Przeznaczony był dla chorych na fenyloketonurię, prowadzony przez specjalistów z zakresu pierwszej pomocy.

Program dostaw bezpośrednich

Flagowy projekt Polskiej Fundacji, w który zaangażowani jesteśmy od początku działalności. Polega na realzazji zamówień podopiecznych i dostawie żywności preparatów medycznych i sprzętu wprost do miejsca zamieszkania zupełnie bezpłatnie.

Regularna pomoc finansowa

Staramy się sprawiedliwie dzielić nasze ,środki od darczyńców i zapewniamy dofinansowanie do kosztów kuracji podstawowych

Turnusy rehabilitacyjno – lecznicze

Dla chorych na fenyloketonurię ze współistniejącymi chorobami dolnych dróg oddechowych realizowaliśmy już pięciokrotnie wyjazd trzytygodniowy do ośrodka Bucze w Górkach Małych. To miejsce jest pięknie położone w górach, ma status szpitala, więc chorzy mają kontakt ze specjalistami. Ośrodek ma posiada również własną szkołę z akceptacją MEN. Pobyt dla podopiecznych bezpłatny.

Wakacyjne wyjazdy wypoczynkowe

Organizowane cyklicznie od kilku lat wyjazdy typowo regenerujące dla chorych oraz ich rodzin w pięknie położonej miejscowości Lipnica Wielka na Orawie. Zapewniamy pobyt, wyżywienie oraz opiekę animatorów. Pobyt dla podopiecznych bezpłatny.

Fundusz Pomocy Doraźnej

Projekt nowy, który uruchamiamy dla wyjątkowo potrzebujących chorych, którzy zwracają się o pomoc dodatkową na konkretny cel.